Concierge – učiniti će bilo što, dokle god je legalno, moralno i etično
18 ožujka, 2019
Kako se spakirati i koje su esencijalne stvari za svako putovanje
19 travnja, 2019

Zašto nas putovanja čine daleko sretnijima od bilo kojeg materijalnog bogatstva?

Vrlo jednostavno, jer hrane dušu! No, hajde da malo obrazložimo to. Većina ljudi danas po primitku plaće trči u dućane u potrazi za „srećom“, u potrazi za novim kaputom, trapericama ili torbom, koji im najčešće ne trebaju ali će u tom trenutku njihov život učiniti ljepšim i kvalitetnijim. To uzbuđenje i traje nekoliko dana ali onda i naglo padne i opet su prisiljeni tražiti novi zanos, novi predmet obožavanja koji će privremeno nahraniti ono nešto što fali!

Znam, zvuči depresivno, ali postoji način kako razbiti ovaj začarani krug. Kako bi bilo da svaki mjesec ili makar povremeno, umjesto u novi predmet obožavanja, svoj novac uložite u štednju za neko putovanje na koje ste oduvijek željeti otići? Kako bi bilo da, za promjenu, svoj novac uložite u onu pravu hranu za svoju dušu, u ono nešto što neće tako brzo iščeznuti? Probajte, nećete požaliti, vjerujte mi!

Poslušajte ovo! Činjenica je da količina sreće i zadovoljstva koje dobijamo kupnjom nekog novog predmeta s vremenom opada, dok vas uspomena na putovanje, na iskustvo koje ste dobili, još dugo vremena hrani hormonima sreće. I ako si svake godine priuštite jedno putovanje, nebitno koliko malo ili veliko, duša će vam biti zahvalna, a vi sve sretniji i sretniji. I sada kada to znate, koji je vaš sljedeći potez?