Od Whiteheada do Whiteheads-a
19 siječnja, 2018
AGENCIJA AWAY – PONOSNI TEHNIČKI ORGANIZATOR 1. HRVATSKOG KONGRESA ESTETSKE MEDICINE S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
15 lipnja, 2018

Najveći svjetski stručnjaci estetske medicine stižu u Opatiju

Rijeka, 5. lipnja 2018. – Opatija će 16. i 17. lipnja 2018. ugostiti 1. Hrvatski kongres estetske medicine na kojem će se okupiti najvažniji svjetski stručnjaci s tog područja. Kongres organizira Hrvatska udruga estetske medicine (HUEM) u suradnji s međunarodnim partnerima, a bit će to prilika za pobliže upoznavanje s ovom sve popularnijom granom medicine te za razmjenu znanja i iskustava na najvišoj međunarodnoj razini. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci.

Tema Kongresa je «Od estetike do funkcije – od regeneracije do rekonstrukcije», a organizira ga Hrvatska udruga estetske medicine u suradnji s francuskim i talijanskim kolegama iz „Union Internationale de Médecine Esthétique“ i „Società Italiana di Medicina Estetica“.
«Medicina u Hrvatskoj na visokoj je razini i unatoč relativno malom broju liječnika koji su se posvetili upravo ovoj grani medicine, obrazovanih ljudi i stručnjaka ima», naglasila je predsjednica Hrvatske udruge estetske medicine, dr. sc. Elma Bunar. Dodala je kako je cilj kongresa snažnije povezati stručnjake, napraviti bazu izvrsnih liječnika različitih specijalnosti koji će se okupljati i povezivati s ciljem obrazovanja i suradnje te razmjenjivati iskustva, razvijati i unaprjeđivati se u struci te postati ravnopravni partneri na europskoj i svjetskoj razini.

Osim kao organizatori i sudionici ovakvih skupova, liječnici estetske medicine trebali bi u Hrvatsku privlačiti korisnike estetske medicine i na taj način dati doprinos razvoju zdravstvenog turizma jer psihofizičko blagostanje, kao srž estetske medicine predstavlja i jedan od selektivnih oblika ove turističke ponude.

Na konferenciji je istaknuto kako estetska medicina nije samo sinonim za filere i botokse, već preventivna, kurativna i tek onda korektivna medicina s ciljem održavanja čovjeka onakvim kakav jest za sljedećih nekoliko godina, a ne njegova mijenjanja u cjelini.

Osim što se u Opatiji, mjestu idealnom za uspostavljanje harmonije kojoj teži estetska medicina, nalazi sjedište Udruge, ona nije slučajno odabrana kao domaćin ovog skupa. Ovo je prvi ovakav kongres u Hrvatskoj, i osim što je od iznimne važnosti za domaću znanstvenu zajednicu, idealna je prilika da Republika Hrvatska i Primorsko-goranska županija te Grad Opatija postanu središte ove, najbrže rastuće grane suvremenog zdravstva.

Vrhunskim svjetskim stručnjacima, znanstveno najjačim ljudima iz estetske medicine, koji se još nikada, nigdje u svijetu nisu okupili na jednom mjestu, održavanjem ovog skupa upravo u Opatiji, Udruga želi pokazati sve njezine potencijale i dovesti Hrvatsku u ravnopravan položaj s ostalim, razvijenijim državama u Europi i svijetu.

Značaj Kongresa prepoznali su Ministarstvo turizma, Sveučilište u Rijeci, Hrvatska liječnička komora, Primorsko-goranska županija, Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, Turističke zajednice Kvarnera i Grada Opatije te Grad Opatija, a podršku Kongresu dala je i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović.