Nekoliko važnih koraka o kojima trebate voditi računa prilikom sudjelovanju na sajmu
21 studenoga, 2017

Izaberite dobrog organizatora team buildinga kako bi sebi i svojim zaposlenicima priuštili nešto posebno

Stalo Vam je do razvoja ljudskih potencijala te želite razviti zdraviju radnu okolinu kako bi se radni i stručni zadaci uspješnije obavljali.

Ili jednostavno želite pojačati kvalitetu timskog rada te pokazati svojim zaposlenicima kako nisu irelevantni i zamijenjivi, pravo je vrijeme za realizaciju team buildinga.

Statistike pokazuju da svega 5 % tvrtki u RH razumije značenje i važnost team buildinga. Naime, jedan od problema suvremenog poslovnog svijeta je upravo pitanje kako kvalitetu timskog rada dovesti do decentne razine. Čak i ako su u timu stručni zaposlenici, njihov rad neće pružiti optimalne rezultate ukoliko među njima ne postoji zdrava radna okolina i dvosmjerna komunikacija. Stoga se kao najbolje i najbrže rješenje komunikacijskih i ostalih radnih problema pojavio team building koji konkretno označava jačanje osobnih veza u radnom kolektivu, uključivanjem u određenu aktivnost ili posao.

Team building se pojavljuje početkom 80-tih godina prošlog stoljeća kao jedan od zaštitnih znakova kapitalizma, a doslovan prijevod značio bi “stvaranje tima”, odnosno skup edukacijsko-rekreativnih ili zabavno-rekreativnih aktivnosti kojima je cilj stvaranje tima te poboljšanje međuljudskih odnosa, kao i povjerenja među zaposlenicima.

Ukoliko ne znate odakle krenuti, za početak odredimo koja je svrha vaše djelatnosti, što će uvelike olakšati daljnju odluku. Također, kako bismo ostvarili pravu svrhu team buildinga postavimo nekoliko ključnih pitanja kojima možemo utvrditi krajnji rezultat:

  • Zašto organizirati team building?
  • Želite li nagraditi svoje zaposlenike?
  • Želite li zaposlenike opustiti i dodati malo zabave u svakodnevni rad?
  • Postoje li problemi među zaposlenicima koje želite riješiti?
  • Kakve rezultate očekujete nakon zavšetka team buildinga?

Nakon što smo odgovorili na gore postavljena pitanja te odredili stanje u cjelokupnom radnom okruženju, vrijeme je da odredimo program, odnosno utvrdimo aktivnosti koje će idealno odgovarati Vašem timu, a kojima ćete povećati produktivnost svoga poslovanja te nagraditi i opustiti svoje zaposlenike.

Upravo event i putnička agencija AWAY  svakom se klijentu individualno posvećuje, sve  prema Vašim potrebama i željama s ciljem postizanja što uspješnijeg odnosa među zaposlenicima, budući da navedeno zahtijeva visoku sposobnost organizacije.

Ukoliko smatrate da Vaši zaposlenici ne vjeruju da team building izleti doprinose kvaliteti njihovog rada i harmoniji, odnosno ukoliko ih ne biste htjeli prisiljavati u upuštanje adrenalinskih vratolomija ili igara na povjerenje, u tom slučaju kao najkorisniju varijantu predlažemo organizaciju team buildinga kroz dobrotvorne i humanitarne akcije koje će u svakom slučaju ostvariti pozitivan učinak, kako za zajednicu, tako i za poslodavca i zaposlenike međusobno.  Potrebitima je svaki oblik pomoći dobrodošao tijekom čitave godine, a ne samo u vrijeme blagdana i darivanja kada je najviše aktivnosti usmjereno prema njima.

Ovisno o potrebama i željama Vaše firme, kao i zaposlenika, event i putnička agencija AWAY kreira raznovrsne programe, bilo da je naglasak na ozbiljnoj izgradnji kolektiva te jačanju povjerenja među zaposlenicima ili nešto ležernijoj i opuštenijoj varijanti.

Izaberite dobrog organizatora kako bi sebi i svojim zaposlenicima priuštili nešto posebno, slijedom čega će Vaš tim biti još jači, uspješniji i kvalitetniji.