Zašto bi ljeto trebali provesti baš u Hrvatskoj?
17 lipnja, 2019
Tko su digitalni nomadi?
19 kolovoza, 2019

Berlin – ljubav na prvi posjet

Ako još niste posjetili Berlin, neka vam ovo bude znak da je vrijeme da to učinite. Ovaj prekrasan grad ispunjen je eklektičnom mješavinom kulture, povijesti i raskošnih znamenitosti. To je grad koji intrigira i svakog svog posjetitelja prihvaća otvorenih ruku.

Bez obzira boravite li u Berlinu preko vikenda, tjedna ili čak cijeli mjesec, ovaj zanimljiv i živahan grad neće dozvoliti da vam niti sekunde bude dosadno. Toliko je toga što se nudi, a prilično raznolika mješavina znamenitosti koje ćete vidjeti, zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima.

Najbolje prijevozno sredstvo u Berlinu je – bicikl! Posebno ako želite obići što više toga u što manje vremena, a ne zaboravimo i na komponentu fizičke aktivnosti koja je upotrebom ovog prijevoznog sredstva svakako prisutna.

Mjesta za najam bicikla u Berlinu ne manjka pa s time nećete imati problema.

Nekoliko je ključnih znamenitosti i mjesta koja bi vam svakako savjetovali da posjetite prilikom svog posjeta pa tako nemojte propustiti:

  1. Brandenburška vrata – jedna od najznačajnijih znamenitosti.
  2. Berlinska katedrala – smještena na Otoku Muzeja predstavlja jedno od zanimljivijih mjesta za posjetiti.
  3. Otkrijte umjetnost East Side galerije – 1.3. km duga šetnja uz zidove ukrašene raznolikim umjetničkim djelima.
  4. Istražite Otok Muzeja – boravak u Berlinu nije potpun bez posjete ovoj svjetskoj baštini UNESCO-a.
  5. Memorijal Holokausta – tvorac ove instalacije, Eisenman je napravio ovaj prostor na način da bi se posjetitelji osjećali nelagodno i zbunjujuće.
  6. Charlottenburg palača – sagrađena je prije više od 300 godina, a prostor oko palače je idealno mjesto za lutanje, osobito kroz vrtove.
  7. Checkpoint Charlie – ovo je bila najpoznatija točka prijelaza između Istočne i Zapadne Njemačke za vrijeme Berlinskog zida.
  8. Stup pobjede – ukoliko se osjećate dovoljno fit, popnite se po skoro 300 stepenica koje vode do vrha i uživajte u prekrasnim pogledima na grad.

 

Vjerujemo da nećete ostati ravnodušni nakon što vidite i doživite ove znamenitosti. Ono što vas također neće ostaviti ravnodušnima je energija kojom Berlin diše; ova multikulturalna meka zaista dočekuje raširenih ruku i što je najvažnije – ne osuđuje. Svatko je dobrodošao bez obzira na rasu, nacionalnu pripadnost, vjeru, kulturu ili seksualno opredjeljenje. U ovom gradu možeš jednostavno postojati sa svom svojom osebujnosti i to je prekrasno.

Parkova u Berlinu ne manjka i zaista su divni. Vozeći se s biciklom po gradu, svako malo možete skrenuti s ceste i ući u zeleni raj usred grada; disati, odmoriti, pojesti nešto pa nastaviti svojim putem. A kada smo kod hrane – nema čega nema! Multikulturalnost se i ovdje očituje i izbora ne manjka. I da ne zaboravimo – istražite berlinske tržnice i njihovu šarenu ponudu. Pripremite se za razne okuse domaće, a i svjetskih kuhinja, antikvitete, rabljenu robu, nakit, rukotvorine lokalnih obrtnika i još mnoštvo toga.

Moglo bi se o Berlinu još jaaako puno pisati ali neka neke stvari ostanu na vama da ih istražite. Naša srca je apsolutno osvojio, vjerujemo da će i vaša.

Ukoliko želite da vam otkrijemo još neke zanimljivosti o ovom inspirativnom gradu ili trebate preporuku, slobodno nas kontaktirajte!